Zákaznícka linka: +421 940 410 410

Publikované 11. decembra 2023

Existuje niekoľko typov údajov v eKase, ktoré ak sú už neaktuálne, je potrebné ich nanovo nahrať. Ide o nasledujúce typy:

    • Zmena na platcu, resp. neplatcu DPH

    • Zmena adresy prevádzky spoločnosti

    • Zmena sídla spoločnosti

    • Obchodné meno spoločnosti

Ako tieto údaje môžete zmeniť?

    1. V prvom rade musíte túto zmenu nahlásiť elektronicky cez portál finančnej správy. Finančná správa vám ich zmení v nasledujúcich pracovných dňoch (zmena môže trvať až do 7 pracovných dní) – stačí si sledovať status vo svojej eKasa zóne.

    1. Následne aktualizované „identifikačné údaje“ nanovo stiahnete a nahráte do vašej eKasy (nové údaje nám zašlete na náš email podpora@papayapos.sk a my vám ich nanovo nahráme do vašej pokladne).

Ako si stiahnuť nové identifikačné údaje?

    1. V sekcii „Autorizované služby“ kliknite na „eKasa“

ekasa zona

2. V novom okne, v riadku „Kód pokladnice“ vyberte pokladňu, pre ktorú si chcete nové aktualizované údaje stiahnuť. Kliknite na „Filtrovať“. Zobrazí sa vám Detail vybranej pokladne.

3. Kliknite na „Stiahnuť identifikačné údaje.

Uložené údaje nám zašlite emailom na adresu podpora@papayapos.sk, kde uvediete taktiež názov vašej firmy a kód pokladnice. Pre nahranie nových ORP kódov potrebujeme autentifikačný súbor s heslom, nakoľko ORP kódy nahrávame ako balíček. Bez tohto súboru s heslom nebude možné vykonať zmenu eKasa údajov. Návod na stiahnutie nájdete TU.

 

Upozornenie: Nerušte svoje staré autentifikačné údaje, dokým nebudú nahraté nové eKasa údaje. Ich vymazanie by spôsobilo úplne znefunkčnenie vašej pokladnice. Deaktiváciu vykonajte až vtedy, keď pokladnicu nebudete potrebovať využívať alebo sú už nové údaje kompletne nahraté.

Blíži sa koniec platnosti vašich eKasa údajov? Prečítajte si náš článok, ako predísť znefunkčneniu vašej pokladnice aktualizovaním týchto údajov.